Veelgestelde vragen


Telefonisch via +32 475 261721

Wil je zeker zijn van je deelname aan een bepaald tornooi? Schrijf je dan zo snel mogelijk in. Hoe vroeger, hoe liever. Stort onmiddellijk je inschrijvingstotaal op ons rekeningnummer. Voor populaire tornooien als Geel-Bel zijn bepaalde reeksen snel volzet. Vraag ons jou op een wachtlijst te zetten, of schrijf je in een andere reeks in.

Schreef jij je online in? Dan mailen we jou meteen in reply dat we je inschrijving registreerden. Kregen we de betaling van jouw inschrijvingsgeld toe? Dan is je deelname definitief. Een paar dagen voor het tornooi, ontvang je jouw inschrijvings-ID en qr code via mail. Deze qr-code is gelinkt aan jouw roepnaam en deelnamereeks. Sla hem op in je smartphone: je hebt hem nodig bij aanmelding op het terrein, en voor je wedstrijdschema en scheidsrechterblaadjes.

Wil je van reeks veranderen? Of iets in je deelname veranderen? Stuur ons dan de replymail die je net na je inschrijving ontving. Vraag ons deze inschrijving te annuleren en schrijf opnieuw in konform jou wensen.

Beachvolley kent geen officiële rankings of klassementen. Ben je als team actief in een indoorvolleyclub? Kies dan voor de Spetter-reeks die met je klassement in je club overeenkomt. Maar wil je jouw grenzen verleggen? Schrijf je dan gerust in een hogere reeks in.

 

Kies nooit een reeks onder je niveau. Doe dus niet in de recreatieve reeks mee, als je zelf provinciaal indoorvolley speelt. Je veroorzaakt dan alleen wrevel bij andere ploegen en bij jezelf.

 

Gemengde teams hebben de keuze tussen de pro- en de funreeks. Ben je als koppel op provinciaal of landelijk niveau actief? Schrijf je dan als pro in. Duo’s uit lagere reeksen of niet-volleyballers kiezen het best voor de fun-reeks.

 

Zijn er minder dan vijf inschrijvingen voor een bepaalde reeks? Dan wordt een interessant spelschema opstellen moeilijk. In zo’n geval annuleren we de onderbemande reeks, en brengen we je ploeg – in overleg met jou -  in een aangrenzende reeks onder.

Een Spetter-beachvolleytornooi duurt altijd één dag. De eerste wedstrijd van jouw tornooidag start om 10 uur. We vragen je wel om op tijd te komen, zodat je de andere teams niet op jou moeten wachten, en iedereen snel het terrein op kan. Meld je vanaf 9 uur, en ten laatste om 9.30 uur aan. Ben je om 9.30 uur stipt niet aanwezig en aangemeld? Dan neemt een team op de wachtlijst je plaats in.

Elke tornooidag bestaat uit een voorronde, waarin je vier wedstrijden van twee sets speelt, en een finaleronde, waarin je maximaal drie matchen van één set speelt. De voorronde is normaal rond 16 uur afgelopen. Hierna stellen we een rangschikking op, en selecteren we – op basis daarvan - de ploegen voor de finaleronde. De ervaring leert dat de finale normaal tussen 18 en 19 uur gespeeld is. De kans dat je ploeg tot de finaleronde doorstoot is vrij groot, maar vermindert naargelang het aantal ploegen in een reeks groeit.

In principe lasten we geen enkel Spetter-tornooi op voorhand af. Het weer in België is onvoorspelbaar, en kan snel omslaan. En we weten dat beachvolleyspelers niet om een druppeltje regen malen. Daarom bouwen we – ook bij minder goede weersvoorspellingen – het tornooiterrein gewoon op. 

 

Een beachvolleybal breng je het best zelf mee. Wij hebben een paar ballen als reserve, maar op is op.

Toegestaan op het strand, niet bij zaalvolleybal:
- Iedere speler mag blokkeren en aanvallen aan het net, er zijn geen vaste speelposities;
- De middenlijn mag gepasseerd worden indien de tegenpartij daarbij niet wordt gehinderd;
- De zogenaamde holdball waarbij twee spelers aan het net proberen de bal naar elkaars veld te drukken.

Niet toegestaan bij beachvolleybal, wel bij zaalvolleybal:
- De bal in het veld van de tegenstander spelen via een geplaatste bal met de vingertoppen;
- Gedeelte van het spelverdelen; bovenhands mag de bal alleen met de armen loodrecht op de schouderlijn zowel voorwaarts als achterover gespeeld worden. Dit moet plaatsvinden vanuit een stilstaande positie.
- De bal na een blokactie drie keer spelen; mag maximaal twee keer bij beachvolleybal;
- Het wisselen van spelers. Mocht er zich een ernstige blessure voordoen, waardoor een speler niet verder kan spelen, dan verliest het betreffende team de wedstrijd.

Je kunt tot acht dagen voor het tornooi kosteloos annuleren. Stuur ons dan de replymail die je net na je inschrijving ontving met vermelding van jou annulatie. We storten dan jouw betaalde inschrijvingssom op je rekening terug – binnen de tien dagen na de tornooidatum. Annuleer je na de uiterste inschrijvingsdatum? Dan betalen we je jouw inschrijvingssom niet terug.

Neem je aan een Spetter-tornooi deel? Dan krijg je gratis toegang tot alle provinciale domeinen waarin het tornooi plaats vindt. Je supporters, vrienden of familie dienen zich te informeren op de website van het betreffende domein omtrent de toegangsvoorwaarden.

Wil je van je Spetter-tornooi een weekenduitstap maken? Goed idee! Kijk op deze site of overnachten op jouw locatie mogelijk is. Je vindt alle info bij de praktische tips. Reserveer, en zet je tentje op de daarvoor bestemde plek. Is het niet mogelijk om te overnachten op je tornooilocatie? Dan vind je op internet en in de reisbrochures vast wel een voordelige aanbieding.
 

 • De kust. Surf naar dekust.be voor de leukste logeeradresjes, en kampeerterreinen in de buurt van je tornooilocatie.
   
 • De provinciale domeinen. De meeste domeinen hebben elk hun eigen toffe overnachtingsformules. Surf naar hun website, of neem rechtstreeks contact op.
   
 • Geel-Bel: Bij het Geel-Bel-tornooi kun je gratis overnachten: er is plek voor honderd tentjes op ons kampeerterrein met douche en wc. We vragen je wel op een paar dingen te letten:
  • Barbecue alleen op de hiervoor voorziene plaatsen.
  • Open vuurtjes zijn ten strengste verboden.
  • Hou het stil vanaf 22 uur: we vragen je de nachtrust van andere bosbewoners te respecteren.
  • Pas op je spullen: op de camping en het tornooi patrouilleert een speciaal preventieteam om diefstal en andere ongemakken te voorkomen. Help jezelf én deze bewakingsmensen door zelf alert te blijven. Een gewaarschuwde man of vrouw is er twee waard.
  • Hou rekening met de nachtwakers. Tenzij je er overnacht, mag je niet op het kampeerterrein – vooral ’s nachts niet. Dan wordt de camping door securityteams met honden bewaakt. De organisatie is niet verantwoordelijk bij gebeurlijke ongevallen met de bewakingshonden.

Spetter vzw doet alles om jouw tornooi zo aangenaam én veilig mogelijk te laten verlopen. We zorgen voor perfecte terreinen, en maken ze vrij van afval of scherpe voorwerpen. We voorzien bewakingsteams die de tornooizone patrouilleren. En EHBO-vrijwilligers zijn permanent op het terrein aanwezig.
 

Spetter vzw sluit een tornooiverzekering af. Die dekt jouw persoonlijke risico’s niet. Zo zijn de medewerkers van vzw Spetter, meewerkende verenigingen en/of personen en sponsors niet aansprakelijk voor:

 • verwondingen en blessures die je tijdens en op de tornooien van vzw Spetter oploopt;
 • verlies, diefstal en/of vernieling van je eigendommen tijdens en op de tornooien van vzw Spetter.
   

Daarom raden we je aan om een persoonlijke sportverzekering op jaarbasis af te sluiten. Voor een heel democratische prijs ben je een heel jaar voor elke sportactiviteit waaraan je deelneemt, verzekerd.

Je inschrijving kost 12,5 euro per persoon. Stort de totale inschrijvingssom van je ploeg op ons rekeningnummer, met vermelding van de naam van de persoon die je team inschreef, je reeks, en de tornooilocatie waarvoor je koos.
 

 • Belgische bankgegevens van Spetter vzw: 320-0147278-05

   

 • De Europese bankgegevens van Spetter vzw:
  • Swift- of BIC-code ( ING-bank): BBRUBEBB
  • IBAN-code: BE96320014727805

Een internationale overschrijving naar een ander Europees land, is niet duurder dan één naar een binnenlandse rekening. Laat dat jou dus niet tegenhouden om deel te nemen.

Heb jij je ingeschreven, maar betaalde je nog niet? Dan kunnen we jouw deelname niet garanderen. Deelnemers die wel betaald hebben, krijgen voorrang op het ogenblik dat wij de wedstrijdschema's opmaken. Ter plaatse betalen kan alleen na voorafgaand akkoord van de wedstrijdleiding.

In uitzonderlijke gevallen kun jij je ter plaatse inschrijven. Je meldt je dan ten laatste om 9.15 uur aan. Je hebt wel niet de garantie dat je kunt deelnemen: bepaalde Spettertornooien en/of reeksen zijn dagen op voorhand volzet. Schrijf je liever tijdig voor een tornooi in. Zo kunnen we jou en alle deelnemers een boeiend en optimaal wedstrijdschema garanderen. Bij twijfel kontakteer je best de wedstrijdleiding 0475 261721

Elke ploeg mag meerdere reservespelers inschrijven. Zij betalen ook het inschrijvingsgeld. Spelers kunnen alleen tussen de sets gewisseld worden.

Deze regel geldt niet bij de Pro reeksen!!